12 Nisan 2015 Pazar

KİM BU YÖNETİCİLER,ANTRENÖRLER BE KARDEŞİM !

     
Öncelikle,Championship Manager 2002'den beri futbolun yönetici tarafıyla haşır neşir olduğumdan dolayı,bu soruları sormayı kendime hak olarak görüyorum.

Kim bu;
-Antrenörler
-Başkanlar
-Yönetim Kurulu ?




 
Futbol,birçoğumuzun olmazsa olmazıdır.Günü gününe takip etmesen bile,kulağının en azından %10'u futbola ait şeyler duymaya alışkındır.

                                  FUTBOL OYUNLARI BİR TUTKUDUR BİZLER İÇİN.

 Burada ilginç olan şey,futbolla haşır neşir olma konusunda ön sıralarda olan ülkemizin futbola ait başarılarının tek seferde sayılabilmesidir.Hepimiz,ülke olarak futbolda elde ettiğimiz başarılar nedir sorusuna takılmadan ve atlamadan cevap verebilir. Şimdi burada, bilgisayarın başından bu soruna tahlil yapmak,çözüm önerisi sunmak senin haddine mi denilebilir. Hakkı da vardır bunu demeye.Ama benimde buna mutlaka bir karşılığım ve hatta sorum olacaktır. Ben sormayayım,ben çözüm önerisi sunmayayım eyvallah.Peki ya kim sunacak? Ya da daha doğru bir soru sorayım; hangi yönetici,antrenör vs. bu sorunları algılayabilecek düzeyde?

Yani demek istediğim şu; futboldan gelmeyen bir takım insanlar bir yönetim kurulu oluşturup,hiçbir şekilde ilerisini düşünmeden hep günü kurtarmaya çalışan hamlelerle acaba bu sorunlara çözüm mü oluyorlar yoksa yeni sorunlar mı yaratıyorlar?

                   MİLLİ TAKIMLAR DÜZEYİNDE ELDE ETTİĞİMİZ EN SON BAŞARIMIZ.

Madem bizler bilgisayar başından bu sorunlara yorum yapamayız,madem bizim haddimize değil,o zaman sizin de haddinize değil!

Canım ülkemin her yerinde olduğu gibi,bu futbol meselesinde de parayı veren düdüğü çalıyor…
Adamın futbolla ilgisi sıfır,futbol bilgisi sıfır,rekabet bilgisi sıfır,hitabet yeteneği sıfır... Bolca sıfırlı bir karnesi var ama yaptıklarına bakın;

Futbolcu transfer etmek
Teknik direktör atamak
Demeç vermek
(ki bu konuda bazı hödükler yüzünden  nice taraftarlar birbirine saldırdı,ne çok canlar yitirildi)
 Yani özetle kulübü var eden bütün her şey bunların ellerinde.                
      
 Şimdi hal böyle olunca futbolda çözüm bulmak,sorunları azaltmak imkansız hale geliyor. Hadi o zaman,ihaddim olmayarak(!) bir öneride bulunayım;
Nasıl teknik direktörlükte belge isteniyor,kurs bitirmek gerekiyor,yöneticilere de bu uygulanmalı. Elin tüpçüsü,inşaatçısı,mühendisi vs. elini kolunu sallayarak başkan olmasınlar,bir zahmet biraz çaba sarf etsinler.Tabiri caize “Kıroyum,ama para bende” hallerinden çıkmadıkça,ne günü kurtarmaya yönelik hamlelerin sonu gelir,ne de borç batağına giren kulüplerin sonu.

Bu arada,bu konuda bizi bekleyen çok büyük bir tehlike daha var,bu vasıfsız heriflerin açtıkları yaralar giderek derinleşmekte ve çözülemeyecek bir hal almakta. Yani bu işimizde,her işimizin olduğu gibi Allah'a emanet.

         10 MİLYON EURO'LUK FİYASKO


Bitirmeden,şu başta bahsettiğim antrenör konusuna da değinmek istiyorum; nedir bu antrenörlerin olayı be abi? Ben Fenerbahçe kaleci antrenörü Murat Öztürk haricinde,hiçbir futbol oyununda bir Türk antrenörün özelliklerinin gelişmiş olduğunu görmedim.Bu dediklerimin direkt ölçüt olarak kabul edilemeyeceğini bilmemle beraber verilerin güvenilirliğine inancım da sonsuzdur,ki yıllardır da bu verileri özellikle takip ederim.

Kim abi bu antrenörler,kim vermiş diplomasını,ona diploma veren kurulu kim denetliyor? Var mı Avrupa'dan denkliği? 

                                                      2. BİR MURAT HOCAMIZ YOK!
        
Tek dileğim var,bu ülkenin futbolunu umarım bu işin ehli olan adamlar yönetir ve biz de bunu görebiliriz. Yoksa insan kendi başınayken düşündüğünde içini büyük bir kandırılmışlık hissi kaplıyor. Çünkü,senin gece gündüz takip ettiğin,her şeyini ezbere bildiğin,hayatının belirli günlerini ona göre tasarladığın,belki benim gibi birkaç şizofrenin bütün hayatını etkileyen futbol takımını,senin %1'in etmeyen vasıfsız hödükler yönetmekte.Bu çok acı,ve ben artık buna dayanamıyorum.
                                                                                                                                      Görüşmek üzere.


                                                                                                                    Sercan Akman                                                                                                                                                                                                                                                                       

0 yorum:

Yorum Gönder